Το πεντανόστιμο ρολό κιμά μπορείτε να το φτιάξετε είτε για ένα καθημερινό τραπέζι είτε για ένα γιορτινό κάλεσμα.

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον κιμά

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε σε ρολό. Σε λεία επιφάνεια, απλώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο, καλύπτουμε με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη φρυγανιά. Βάζουμε προσεκτικά το ρολό στο κέντρο και το τυλίγουμε με τα φύλλα. Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια του ρολού. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε το ρολό και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το ρολό για 10- 15 λεπτά να σταθεί, κόβουμε σε μέτριες φέτες και σερβίρουμε.
  2. Σημείωση: Με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα για πίτες Χρυσή Ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε επιπλέον δόσεις ή να τα φυλάξουμε στo ψυγείο για μελλοντική χρήση.
  3. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών