
30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Τεμάχια: 20-25Για τα σουτζουκάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τα ασιατικά σουτζουκάκια κοτόπουλου ξεκινάμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε 20 - 25 σουτζουκάκια.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σείουμε το σκεύος να καλυφθούν καλά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και τα αδειάζουμε σε πιατέλα.
- Αν δεν χωράνε όλα στο τηγάνι, τα τηγανίζουμε σε δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα το λάδι και τη σάλτσα.
Ενα Cabernet Sauvignon.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.