ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητά σουτζουκάκια γιαουρτλούΨητά σουτζουκάκια γιαουρτλού
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Για τα σουτζουκάκια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για τα ασιατικά σουτζουκάκια κοτόπουλου ξεκινάμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε σε 20 - 25 σουτζουκάκια.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σείουμε το σκεύος να καλυφθούν καλά.
  6. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και τα αδειάζουμε σε πιατέλα.
  7. Αν δεν χωράνε όλα στο τηγάνι, τα τηγανίζουμε σε δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα το λάδι και τη σάλτσα.

Ενα Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών