
15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον αστακό με ρύζι, κάνουμε ως εξής: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον μάραθο για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αστακό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο αστακός και να γίνει κοκκινωπός.
- Προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό (να μην καλύπτει τον αστακό, αλλά να φτάνει στη μέση του σώματός του), κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10- 12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, με ανοιχτή κατσαρόλα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει το φαγητό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο και σερβίρουμε.
Chardonnay, παρακαλώ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.