ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ με κανταΐφιΤσίζκεϊκ με κανταΐφι
10' προετοιμασία
28' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 38'

Υλικά

Κομμάτια: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ατομικά τσίζκεϊκ σε θήκες για μάφιν, αρχικά προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170° C.
  2. Στη συνέχεια, αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  3. Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Θα δημιουργηθεί μια νωπή ζύμη.
  4. Ρίχνουμε από 2 κουτ. σούπας στις θήκες των μάφιν και πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθούν βάσεις μέσα στις θήκες.
  5. Ψήνουμε τις βάσεις για 8 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γλυκό βύσσινο) στο μίξερ, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Βγάζουμε τις βάσεις των τσίζκεϊκ από τον φούρνο και μοιράζουμε εκεί το μείγμα του τυριού.
  8. Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη.
  9. Βγάζουμε τα τσίζκεϊκ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.
  10. Τα ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο, που έχουμε σουρώσει για να μην έχει πολύ σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών