10'
προετοιμασία
28' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 38'
Υλικά
Κομμάτια: 10 - 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ατομικά τσίζκεϊκ σε θήκες για μάφιν, αρχικά προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170° C.
- Στη συνέχεια, αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Θα δημιουργηθεί μια νωπή ζύμη.
- Ρίχνουμε από 2 κουτ. σούπας στις θήκες των μάφιν και πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθούν βάσεις μέσα στις θήκες.
- Ψήνουμε τις βάσεις για 8 λεπτά.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γλυκό βύσσινο) στο μίξερ, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βγάζουμε τις βάσεις των τσίζκεϊκ από τον φούρνο και μοιράζουμε εκεί το μείγμα του τυριού.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη.
- Βγάζουμε τα τσίζκεϊκ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.
- Τα ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο, που έχουμε σουρώσει για να μην έχει πολύ σιρόπι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.