15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι (ή σε μια κατσαρόλα, αν δεν έχουμε τηγάνι με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το balsamico, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 8-10 περίπου λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
  5. Μοιράζουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (όπως είναι αυτά για το σαγανάκι).
  6. Κάνουμε 2 λακουβίτσες στη σάλτσα σε κάθε σκεύος και σπάμε εκεί τα αυγά (προσεχτικά ώστε να μείνει ολόκληρος ο κρόκος).
  7. Τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα σκεύη στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά χωρίς όμως να στεγνώσουν πολύ.
  8. Σερβίρουμε το φαγητό όπως είναι σε ατομικά σκεύη, πασπαλίζοντας με το τυρί.
  9. Συνοδεύουμε με: μια φέτα φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών