15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι (ή σε μια κατσαρόλα, αν δεν έχουμε τηγάνι με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το balsamico, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 8-10 περίπου λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
- Μοιράζουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (όπως είναι αυτά για το σαγανάκι).
- Κάνουμε 2 λακουβίτσες στη σάλτσα σε κάθε σκεύος και σπάμε εκεί τα αυγά (προσεχτικά ώστε να μείνει ολόκληρος ο κρόκος).
- Τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα σκεύη στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά χωρίς όμως να στεγνώσουν πολύ.
- Σερβίρουμε το φαγητό όπως είναι σε ατομικά σκεύη, πασπαλίζοντας με το τυρί.
- Συνοδεύουμε με: μια φέτα φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί.