15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλάτι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Ρίχνουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  3. Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια.
  4. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν τα αυγά, στο ζεστό μάτι, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν όσο μας αρέσει.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον δυόσμο και μοιράζουμε στα πιάτα.
  6. Συνοδεύουμε με φέτες ζεστού ψωμιού, αλειμμένες με μαλακή φέτα και πασπαλισμένες με ρίγανη.

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών