ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά ποσέ με σος BeaujolaisΑυγά ποσέ με σος Beaujolais
10' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 13'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κλασικά scrambled eggs με ξινόκρεμα ξεκινάμε χτυπώντας καλά τα αυγά σε μπολ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 2 λεπτά, ώστε να μην προλάβουν να σφίξουν αλλά να σχηματίσουν μια ζουμερή κρέμα.
  4. Ρίχνουμε την ξινόκρεμα, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών