30'
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά. Όταν το λάδι φαίνεται να έχει κάψει, ρίχνουµε µία φέτα κρεµµυδιού στο σκεύος. Αν τσιτσιρίσει αµέσως, το λάδι είναι έτοιµο.
- Τηγανίζουµε τα τσίλι για µερικά δευτερόλεπτα, προσέχοντας να µην καούν, για να αναδειχθεί η γεύση τους. Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Χρησιµοποιώντας το ίδιο γουόκ, τηγανίζουµε τα κρεµµυδάκια για 3-4 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα. Προσέχουµε να µην καούν. Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Χρησιµοποιούµε ένα κουτάλι για να βυθίσουµε απαλά τα αυγά ένα-ένα στο ίδιο καυτό λάδι. Προσέχουµε, γιατί τα αυγά µπορεί να πιτσιλίσουν. Τα τηγανίζουµε για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα παντού. Τα αφαιρούµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Τα κρατάµε ζεστά.
- Σε µια κατσαρόλα ανακατεύουµε σε µέτρια φωτιά τη σάλτσα ψαριού, τον πουρέ ταµάρινδου και τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά ή µέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
- Κόβουµε τα αυγά στη µέση και τα βάζουµε µε τους κρόκους προς τα πάνω σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος.
- Περιχύνουµε τα αυγά µε τη σάλτσα ταµάρινδου και τα πασπαλίζουµε µε τις τραγανές πιπεριές και τα κρεµµυδάκια.