
35'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 25 εκ., και το ντύνουμε με δύο μεγάλα στρογγυλά φύλλα αντικολλητικό χαρτί, οι άκρες των οποίων πρέπει να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού προς τα πάνω, γιατί το μείγμα θα φουσκώσει αρκετά στο ψήσιμο.
- Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και συνεχίζουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Χτυπάμε τα υλικά για άλλα 10 δευτερόλεπτα ή μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε για 1 ώρα (ή λίγο παραπάνω), στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να φουσκώσει καλά και να πάρει σκούρο καφέ χρώμα η επιφάνειά του.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει και να ξεφουσκώσει και ανοίγουμε με προσοχή τη φόρμα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.
Μυστικά
Το σερβίρουμε με φρέσκα μύρτιλα, αν βρούμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 43.