Ελαφρύ φαγητό, με βαθιά νοστιμιά, δημιούργημα του Ιταλού σεφ Paolo Apollonia τη δεκαετία του ’50 προς τιμήν του μεγάλου σταρ του βωβού κινηματογράφου Rodolfo Valentino. Ο Fabrizio το συνόδευσε με ραγού μανιταριών και ένα λεπτό κομμάτι πατάτες dauphinois (γκρατιναρισμένες με κρέμα γάλακτος). Εναλλακτικά, σερβίρουμε με σαλάτα από ντοματίνια και λίγα μανιτάρια σοτέ.

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα φύλλα του φασκόμηλου και αλατοπίπερο για 3 λεπτά, ίσα να ροδίσει λίγο το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και στο λίγο λίπος που έχει μείνει σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο και αλατοπίπερο για 5 λεπτά. Αποσύρουμε, πετάμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε το ένα φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και το ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό (έτσι, τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα γίνουν τραγανά). Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κόβουμε το όλον σταυρωτά στα τέσσερα. Προκύπτουν τέσσερα ορθογώνια από διπλό φύλλο. Μοιράζουμε το μείγμα κοτόπουλου-μανιταριών και κλείνουμε σε πακετάκια. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και μεταφέρουμε (προσεκτικά για να μην ανοίξουν) τα πακετάκια στο ταψί, με την ένωση από κάτω. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ψηθεί. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με σοτέ μανιτάρια και σαλάτα με ντοματίνια με λίγο λάδι. 
  3. *Κρασί Μαρσάλα: Γλυκό κόκκινο κρασί από τη Σικελία. Θα το βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σχεδόν σε όλες τις κάβες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε Μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί, ακόμα και λευκό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών