Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Αντικολλητικό Ταψί Patisse Silver Top 35x24cm

Μπεν Μαρί Beka 1,7lt, 16cm

Σετ 3τμχ Σπάτουλες Σιλικόνης Culinare Naturals
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
5' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Βάρος: 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους), τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κρασί και τη σόδα.
  2. Αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν σε ζύμη, χωρίς να ζυμώσουμε το μείγμα για πολύ.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρώς για να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στο ζυμάρι.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε λουκάνικα.
  5. Τα τοποθετούμε δύο δυο μαζί σε ταψιά ή λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5-6 λεπτά και κόβουμε τα λουκάνικα διαγωνίως σε φέτες πάχους λίγο παραπάνω από 1 εκ.
  8. Τοποθετούμε τις φέτες ξαπλωτά πάνω στο ταψί και τις ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και την ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να κρυώσει και να αποκτήσει μια ωραία γυαλάδα.
  11. Βουτάμε τα μπισκότι μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια λαδόκολλα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών