
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα τσιγαριαστά βλίτα, αρχικά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 80 ml νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το δυόσμο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε με τη συνοδεία ζεστού χωριάτικου ψωμιού.
Μια «πράσινη» Μαλαγουζιά ή, αν προτιμάτε, ένα ροζέ από Cabernet Sauvignon.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.