10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χαλβά με γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμου, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε το σιμιγδάλι να αποκτήσει ένα υπόλευκο χρυσαφένιο χρώμα και να μη σκουρύνει.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα καρύδας με το σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας ένα ελαφρύ σιρόπι.
  3. Αδειάζουμε το σιρόπι αργά-αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσέχοντας να μην καούμε (το μείγμα θα κοχλάζει έντονα) και ανακατεύουμε απαλά για 8-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να έχουμε ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει.
  5. Αν θέλουμε, ξεφορμάρουμε τον χαλβά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών