Φίνος και αρωματικός χαλβάς, με το γάλα καρύδας να δίνει έναν εξωτικό τόνο και το σιρόπι σφενδάμου το απαραίτητο άρωμα.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε το σιμιγδάλι να αποκτήσει ένα υπόλευκο χρυσαφένιο χρώμα και να μη σκουρύνει.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα καρύδας με το σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας ένα ελαφρύ σιρόπι. Αδειάζουμε το σιρόπι αργά-αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσέχοντας να μην καούμε (το μείγμα θα κοχλάζει έντονα) και ανακατεύουμε απαλά για 8-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να έχουμε ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει. Αν θέλουμε, ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών