10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χαλβά με γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμου, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε το σιμιγδάλι να αποκτήσει ένα υπόλευκο χρυσαφένιο χρώμα και να μη σκουρύνει.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα καρύδας με το σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Αδειάζουμε το σιρόπι αργά-αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσέχοντας να μην καούμε (το μείγμα θα κοχλάζει έντονα) και ανακατεύουμε απαλά για 8-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να έχουμε ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει.
- Αν θέλουμε, ξεφορμάρουμε τον χαλβά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.