ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλουράκια σμυρναίικα, άγλυκαΚουλουράκια σμυρναίικα, με λίγη ζάχαρη
30' προετοιμασία
25' ψήσιμο
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Κομμάτια: 50

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χαρουποκουλουράκια ελαιόλαδου, ρίχνουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ (ελαιόλαδο, χυμός, κρασί) και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μετά το αλεύρι με το χαρουπάλευρο.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια βάρους περίπου 20 γρ.
  7. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε τα κουλουράκια για 20-25 λεπτά.

Μυστικά

Το χαρουπάλευρο ήταν το κακάο της κατοχής. Επειδή γλυκίζει λίγο δεν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη. Μπορούμε, αν θέλουμε, να βουτήξουμε τη μία πλευρά σε λιωμένη σοκολάτα. Μην βάλετε περισσότερο χαρουπάλευρο γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει πολύ η ζύμη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών