15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 50 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ (ελαιόλαδο, χυμός, κρασί) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μετά το αλεύρι με το χαρουπάλευρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια βάρους περίπου 20 γρ. και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  3. Μυστικά:
  4. Το χαρουπάλευρο ήταν το κακάο της κατοχής. Επειδή γλυκίζει λίγο δεν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη.
  5. Μπορούμε, αν θέλουμε, να βουτήξουμε τη μία πλευρά σε λιωμένη σοκολάτα.
  6. Μην βάλετε περισσότερο χαρουπάλευρο γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει πολύ η ζύμη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών