Μέσα σε 5′ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα εσπεριδοειδών για τα μπριζολάκια και στα επόμενα 5′ φτιάχνουμε τη σαλάτα εποχής που θα συνοδέψει το κρέας μας. Σύνολο 10′ μαγείρεμα!

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα-σάλτσα

Διαδικασία

  1. Μαρινάδα-σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ σερβιρίσματος και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Βυθίζουμε το κρέας στην υπόλοιπη μαρινάδα, ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να αρωματιστεί.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (δεν χρειάζεται να τις στραγγίξουμε) και τις απλώνουμε στο ταψί, σε μία στρώση. Περιχύνουμε με το μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει.
  3. Σαλάτα (την ετοιμάζουμε όση ώρα ψήνεται το κρέας): Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το σκόρδο και το σπανάκι για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τις φέτες πορτοκαλιού και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα. Το κρεμμύδι θα μαραθεί από το ζεστό σπανάκι. Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με το σπανάκι και τη σάλτσα που έχουμε φυλαγμένη στο ψυγείο.
  4. Συνοδεύουμε με ψωμί και ελιές Καλαμών**.
  5. Στο ποτήρι μας: Το σπανάκι και το πορτοκάλι μάς οδηγούν σε μια λευκή, γεμάτη επιλογή, όπως Βιδιανό περασμένο από βαρέλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών