30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τη χοιρινή πρασοτηγανιά, ξεκινάμε και σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σχετικά δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μαζί με λίγο αλάτι για 6-7 λεπτά, με συχνό ανακάτεμα, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ξανθύνει και να μαλακώσει καλά.
- Ρίχνουμε και τα πράσα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
- Σβήνουμε με τον χυμό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια και βραστό νερό που να μισοκαλύψει τα υλικά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι το νερό σχεδόν να σωθεί.
- Ρίχνουμε άλλη μία δόση βραστό νερό, ώστε και πάλι να μισοκαλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε μέχρι κι αυτό να απορροφηθεί.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τακτικές προσθήκες βραστού νερού, σαν να ετοιμάζουμε ριζότο, μέχρι να μαλακώσουν καλά τόσο το κρέας όσο και το πιο σκληρό μέρος από τα πράσα. Η διαδικασία διαρκεί 1 ώρα ή και περισσότερο.
- Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με μια μελωμένη σάλτσα τόση ώστε να μπορούμε να βουτήξουμε μπουκιές από ψωμί.
- Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.