ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασοτηγανιά με άγρια μανιτάριαΠρασοτηγανιά με άγρια μανιτάρια
30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη χοιρινή πρασοτηγανιά, ξεκινάμε και σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σχετικά δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μαζί με λίγο αλάτι για 6-7 λεπτά, με συχνό ανακάτεμα, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ξανθύνει και να μαλακώσει καλά.
  3. Ρίχνουμε και τα πράσα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
  4. Σβήνουμε με τον χυμό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια και βραστό νερό που να μισοκαλύψει τα υλικά.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι το νερό σχεδόν να σωθεί.
  6. Ρίχνουμε άλλη μία δόση βραστό νερό, ώστε και πάλι να μισοκαλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε μέχρι κι αυτό να απορροφηθεί.
  7. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τακτικές προσθήκες βραστού νερού, σαν να ετοιμάζουμε ριζότο, μέχρι να μαλακώσουν καλά τόσο το κρέας όσο και το πιο σκληρό μέρος από τα πράσα. Η διαδικασία διαρκεί 1 ώρα ή και περισσότερο.
  8. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με μια μελωμένη σάλτσα τόση ώστε να μπορούμε να βουτήξουμε μπουκιές από ψωμί.
  9. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT