10' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού, σάλτσα σόγιας, ξίδι, τζίντζερ, φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και τα κομμάτια του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τους κύβους του χοιρινού και προσθέτουμε 400 ml χλιαρό νερό.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το κρέας στο νερό για 25 - 30 λεπτά περίπου, μέχρι να το πιει όλο.
  6. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  7. Σοτάρουμε το χοιρινό για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει απαλά από όλες τις μεριές.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε τους μαριναρισμένους κύβους κολοκύθας και το πορτοκάλι, μαζί με το μείγμα της μαρινάδας, και ανακατεύουμε.
  10. Οταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει έντονα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η κολοκύθα.
  11. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε τη χοιρινή τηγανιά με κολοκύθαμε απλό πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.

Μυστικά

Ενα κρητικό χαρμάνι Κοτσιφάλι - Μαντηλαριά θα ισορροπήσει τη γλυκιά ένταση της κολοκύθας και την αρωματική μαρινάδα του χοιρινού.

Ενα κρητικό χαρμάνι Κοτσιφάλι - Μαντηλαριά θα ισορροπήσει τη γλυκιά ένταση της κολοκύθας και την αρωματική μαρινάδα του χοιρινού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 66.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών