10' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινό αργοψημένο με ψητά αχλάδια αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Πασπαλίζουμε το χοιρινό με αλατοπίπερο και το μισό θυμάρι.
  3. Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το χοιρινό για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  4. Το αδειάζουμε σε λαδόκολλα (μαζί με τα ζουμάκια του) και το κλείνουμε καλά σε πακέτο.
  5. Το τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και το τακτοποιούμε σε ταψάκι.
  6. Ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε το πακέτο προσεκτικά και αφήνουμε το κρέας να σταθεί λίγο. Το ψιλοκόβουμε.
  8. Παράλληλα, σε μπολ ανακατεύουμε τα αχλάδια με το υπόλοιπο θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  9. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» τα αχλάδια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  10. Αδειάζουμε σε πιατέλα.
  11. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε μία μία τις πίτες για σουβλάκια.
  12. Τις μοιράζουμε στα πιάτα και από πάνω βάζουμε όσο χοιρινό θέλουμε, το αχλάδι, κρεμμύδι, μαϊντανό και το γαλοτύρι.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών