10'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό αργοψημένο με ψητά αχλάδια αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Πασπαλίζουμε το χοιρινό με αλατοπίπερο και το μισό θυμάρι.
- Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το χοιρινό για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Το αδειάζουμε σε λαδόκολλα (μαζί με τα ζουμάκια του) και το κλείνουμε καλά σε πακέτο.
- Το τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και το τακτοποιούμε σε ταψάκι.
- Ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε το πακέτο προσεκτικά και αφήνουμε το κρέας να σταθεί λίγο. Το ψιλοκόβουμε.
- Παράλληλα, σε μπολ ανακατεύουμε τα αχλάδια με το υπόλοιπο θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» τα αχλάδια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αδειάζουμε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε μία μία τις πίτες για σουβλάκια.
- Τις μοιράζουμε στα πιάτα και από πάνω βάζουμε όσο χοιρινό θέλουμε, το αχλάδι, κρεμμύδι, μαϊντανό και το γαλοτύρι.