Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κρέας, όπως προτείνεται, ή ψιλοκομμένα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου. Δημοφιλής προσθήκη σε αυτό το κάρι είναι οι μαγειρεμένες πατάτες και οι βλαστοί μπαμπού.

20' προετοιμασία
28' μαγείρεμα
Σύνολο: 48'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για το χοιρινό με κόκκινο κάρι και κόκκους πράσινου πιπεριού, βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα κοντά στα τοιχώµατα.
  2. Προσθέτουµε την πάστα κάρι, ανακατεύουµε καλά και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
  3. Προσθέτουµε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και µαγειρεύουµε για άλλα 2 λεπτά ή µέχρι το µείγµα να αρχίσει να σκουραίνει.
  4. Προσθέτουµε το χοιρινό και ανακατεύουµε για 5-7 λεπτά.
  5. Προσθέτουµε το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα ή στο γουόκ και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουµε τις µελιτζάνες και τους κόκκους πράσινου πιπεριού και µαγειρεύουµε για 8-10 λεπτά.
  7. Προσθέτουµε το ξύσµα λάιµ. ∆οκιµάζουµε και αλατίζουµε, αν χρειάζεται.
  8. Μεταφέρουµε το χοιρινό με κόκκινο κάρι και κόκκους πράσινου πιπεριού σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τα τσίλι. Σερβίρουµε µε ρύζι.

Μυστικά

* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών