Οι κόκκοι πιπεριού προσθέτουν μια ιδιαίτερη, πολύ φρέσκια και πικάντικη, αλλά όχι υπερβολικά καυτερή γεύση σε αυτό το πιάτο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κρέας, όπως προτείνεται, ή ψιλοκομμένα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου. Δημοφιλής προσθήκη σε αυτό το κάρι είναι οι μαγειρεμένες πατάτες και οι βλαστοί μπαμπού.

20' προετοιμασία
28' μαγείρεμα
Σύνολο: 48 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα κοντά στα τοιχώµατα.
  2. Προσθέτουµε την πάστα κάρι, ανακατεύουµε καλά και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της. Προσθέτουµε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και µαγειρεύουµε για άλλα 2 λεπτά ή µέχρι το µείγµα να αρχίσει να σκουραίνει. Προσθέτουµε το χοιρινό και ανακατεύουµε για 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουµε το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα ή στο γουόκ και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουµε τις µελιτζάνες και τους κόκκους πράσινου πιπεριού και µαγειρεύουµε για 8-10 λεπτά. Προσθέτουµε το ξύσµα λάιµ. ∆οκιµάζουµε και αλατίζουµε, αν χρειάζεται. Μεταφέρουµε το κάρι σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τα τσίλι. Σερβίρουµε µε ρύζι.
  4. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών