Ένα υβριδικό πιάτο με κινεζικό στυλ αλλά και την προσθήκη σάλτσας ψαριού, που του δίνει ταϊλανδική γεύση. Αυτή η συνταγή φτιάχνεται κατά προτίμηση με σφιχτό τζίντζερ. Το πιάτο πρέπει να αναδίδει μια ευδιάκριτη μυρωδιά τζίντζερ τη στιγμή που φτάνει στο τραπέζι.
20'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χοιρινό με τζίντζερ αρχικά μουλιάζουµε τα µανιτάρια σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουµε.
- Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, 2 κουτ. σούπας νερό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί. (Αν θέλουµε, για να σοταριστεί καλύτερα το κρέας, το κάνουµε σε δόσεις, µοιράζοντας ανάλογα και το σκόρδο.)
- Προσθέτουµε το τζίντζερ, το κρεµµύδι, τα µανιτάρια και το µείγµα µε τις σάλτσες στο γουόκ. Σοτάρουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας τα φρέσκα κρεµµυδάκια.
- Μεταφέρουµε το χοιρινό με τζίντζερ σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τριµµένο πιπέρι, φέτες τσίλι και φύλλα κόλιανδρου. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
Μυστικά
* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα