ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣStir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλιStir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλιΈνα υβριδικό πιάτο με κινεζικό στυλ αλλά και την προσθήκη σάλτσας ψαριού, που του δίνει ταϊλανδική γεύση. Αυτή η συνταγή φτιάχνεται κατά προτίμηση με σφιχτό τζίντζερ. Το πιάτο πρέπει να αναδίδει μια ευδιάκριτη μυρωδιά τζίντζερ τη στιγμή που φτάνει στο τραπέζι.

20' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό με τζίντζερ αρχικά μουλιάζουµε τα µανιτάρια σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουµε.
  2. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, 2 κουτ. σούπας νερό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.
  3. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  4. Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί. (Αν θέλουµε, για να σοταριστεί καλύτερα το κρέας, το κάνουµε σε δόσεις, µοιράζοντας ανάλογα και το σκόρδο.)
  5. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το κρεµµύδι, τα µανιτάρια και το µείγµα µε τις σάλτσες στο γουόκ. Σοτάρουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά.
  6. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  7. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τα φρέσκα κρεµµυδάκια.
  8. Μεταφέρουµε το χοιρινό με τζίντζερ σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τριµµένο πιπέρι, φέτες τσίλι και φύλλα κόλιανδρου. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

Μυστικά

* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών