Μια συνταγή που ξεχωρίσαμε στο 5ο φεστιβάλ κρητικής κουζίνας!

5' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό (περίπου 500 ml), χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. Ρίχνουμε τον ξινόχοντρο (αν έχουν σωθεί τα υγρά, μαζί με τον ξινόχοντρο προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό) και μαγειρεύουμε για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει ο ξινόχοντρος. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει ο τραχανάς τα υγρά και σερβίρουμε.
  3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυθέας Ηρακλείου

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών