20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση με πέστο

Διαδικασία

Γέμιση με πέστο

  1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο μισό λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Αδειάζουμε όλο το μείγμα στον πολυκόφτη, μαζί με τα αμύγδαλα, το τυρί, λίγη πάπρικα, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μια πηχτή, λεία σάλτσα.

Ρολό

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και από τις δύο μεριές και το απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια. Το αλείφουμε με το πέστο, τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σφιχτά με σπάγκο σε πυκνά διαστήματα.
  3. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ρολό στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το συχνά, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
  4. Το βάζουμε σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί και προσθέτουμε το κρασί και 100 ml νερό.
  5. Κλείνουμε με καπάκι (ή με λαδόκολλα και από πάνω σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
  6. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι το ρολό να ροδίσει.
  7. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε τους σπάγκους και το σερβίρουμε.

Chardonnay, Ασύρτικο στεριανό, περασμένο από βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών