ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο από φρέσκα μυρωδικάΧοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο από φρέσκα μυρωδικά
30' προετοιμασία
2 ώρες και 40' ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το άλειμμα

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό ρολό με μανιτάρια, απλώνουμε το κρέας σε μια λεία επιφάνεια και το αλείφουμε με το λάδι και τη μουστάρδα.
  2. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τη ρίγανη και αποσύρουμε.

Ρολό

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και τυλίγουμε σε ρολό. Δένουμε με μαγειρικό σπάγκο σε κοντινές αποστάσεις. Τυλίγουμε σε 2 λαδόκολλες, το τακτοποιούμε σε ταψί και ψήνουμε για 2 ώρες.
  3. Ξεφουρνίζουμε για λίγο και αφαιρούμε,προσεκτικά τις λαδόκολλες.
  4. Αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού με το άλειμμα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρισμα

  1. Αφαιρούμε τον σπάγκο από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα.
  2. Περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών