20'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την χωριάτικη σαλάτα με φασολάκια, φέτα και λιαστές ντομάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό, για να σταματήσουμε τον βρασμό και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τον χυμό λεμονιού με ένα πιρούνι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Μεταφέρουμε σε μπολ όση ποσότητα θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.