ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά και καστανή ζάχαρηΧριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά και καστανή ζάχαρη
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για τη συνταγή με τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαστίχα και άρωμα μανταρινιού, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε τη σουμάδα, το αυγό, τη μαστίχα, το αλάτι, το ξύσμα μανταρινιού και στο τέλος το αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να ετοιμάσουμε μια ζύμη.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη για τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός πλάστη, βάζοντάς την ανάμεσα σε δύο φύλλα χοντρού νάιλον ή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Το φύλλο που θα φτιάξουμε δεν πρέπει να έχει πάχος μεγαλύτερο από μισό εκατοστό.
  6. Κόβουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε όποιο σχήμα θέλουμε με τα ειδικά κουπάτ που βρίσκουμε στην αγορά.
  7. Βάζουμε σε μια λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, αφήνοντας μεταξύ τους κενό.
  8. Ψήνουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν, γίνονται ιδιαίτερα τραγανά.

Μυστικά

Σουμάδα μη αλκοολούχο εκχύλισμα πικραμύγδαλου, που βρίσκουμε σε ξηροκαρπάδικα, παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 37.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών