ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chutney φράουλαςChutney φράουλας
Δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Σας δίνω μια μικρή ποσότητα από αυτήν τη σάλτσα, μια και δεν κρατάει πολύ καιρό. Αν θέλετε, αφού ωριμάσει (δηλαδή αφού μείνει 4 μέρες στο ψυγείο), μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ για να γίνει λεία. Ολα τα υλικά ζυγίζονται καθαρισμένα.

20' προετοιμασία
5 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 5 ημέρες και 20'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για το chutney ροδάκινο, κόβουμε τα φρούτα σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε έτσι να μείνουν 24 ώρες εκτός ψυγείου και να μαριναριστούν.
  3. Κάθε τόσο τα ανακατεύουμε.
  4. Μετά τα αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ημέρες να ωριμάσει.
  5. Έπειτα είναι έτοιμο προς χρήση.
  6. Το chutney ροδάκινο κρατάει περίπου 15 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών