Δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Σας δίνω μια μικρή ποσότητα από αυτήν τη σάλτσα, μια και δεν κρατάει πολύ καιρό. Αν θέλετε, αφού ωριμάσει (δηλαδή αφού μείνει 4 μέρες στο ψυγείο), μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ για να γίνει λεία. Ολα τα υλικά ζυγίζονται καθαρισμένα.
20'
προετοιμασία
5 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ημέρες και 20'
Υλικά
Διαδικασία
- Για το chutney ροδάκινο, κόβουμε τα φρούτα σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε έτσι να μείνουν 24 ώρες εκτός ψυγείου και να μαριναριστούν.
- Κάθε τόσο τα ανακατεύουμε.
- Μετά τα αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ημέρες να ωριμάσει.
- Έπειτα είναι έτοιμο προς χρήση.
- Το chutney ροδάκινο κρατάει περίπου 15 ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.