20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Βάρος: Για 800 γρ.Διαδικασία
- Για τα crackers με μπλε τυρί και καρύδι, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το μπλε τυρί με το βούτυρο.
- Μόλις μαλακώσει το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και έπειτα ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ). Αφήνουμε τη ζύμη για τα crackers στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, να ξεκουραστεί.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη όσο μπορούμε πιο λεπτή και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
- Μεταφέρουμε τα crackers σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για 15-20 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.