ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσποροΚριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Βάρος: Για 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τα crackers με μπλε τυρί και καρύδι, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το μπλε τυρί με το βούτυρο.
  2. Μόλις μαλακώσει το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και έπειτα ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ). Αφήνουμε τη ζύμη για τα crackers στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, να ξεκουραστεί.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη όσο μπορούμε πιο λεπτή και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
  5. Μεταφέρουμε τα crackers σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών