
20'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 9Διαδικασία
- Για τη δίχρωμη τούρτα με μπισκότα πτι μπερ, ρίχνουμε το εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ και τα 125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει σοκολατένιο το μείγμα.
- Σπάμε μέσα τα μπισκότα με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα φουντούκια.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
- Όσο πιο μεγάλη είναι η φόρμα τόσο πιο λεπτή θα γίνει η τούρτα, οπότε προτιμάμε μια μικρού ή μεσαίου μεγέθους.
- Ισιώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αραιή σαντιγί.
- Την αδειάζουμε μέσα στη φόρμα και την ισιώνουμε και αυτήν.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι και τριμμένη κουβερτούρα.
- Γαρνίρουμε με κερασάκια γλασέ.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.