15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Βάζουμε τα μαρουλόφυλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κρατάμε σφιχτά με το χέρι.
- Με ένα μεγάλο μαχαίρι τα κόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε.
- Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το φινόκιο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, σκορπίζουμε τις ελιές και σερβίρουμε.
Μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μερικές ελιές.