ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπαμπάς με φράουλεςΜπαμπάς με φράουλες
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μπαβαρουάζ, βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν σε μπόλικο παγωμένο νερό.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (ή τους γιαρμάδες) και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  3. Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε όταν λιώσει η ζάχαρη (ίσα να πάρει μία βράση το μείγμα).
  5. Στύβουμε τις ζελατίνες για να στραγγίξουν και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα ροδάκινου. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  6. Όταν το μείγμα αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαν σαντιγί και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα.
  8. Παίρνουμε μια βαθιά φόρμα για σαρλότ (από αυτές που μικραίνουν προς τα μέσα) και τοποθετούμε τα σαβαγιάρ όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, κολλητά το ένα με το άλλο.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Βάζουμε τη μπαβαρουάζ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών