20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μπαβαρουάζ, βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν σε μπόλικο παγωμένο νερό.
- Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (ή τους γιαρμάδες) και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε όταν λιώσει η ζάχαρη (ίσα να πάρει μία βράση το μείγμα).
- Στύβουμε τις ζελατίνες για να στραγγίξουν και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα ροδάκινου. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Όταν το μείγμα αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαν σαντιγί και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα.
- Παίρνουμε μια βαθιά φόρμα για σαρλότ (από αυτές που μικραίνουν προς τα μέσα) και τοποθετούμε τα σαβαγιάρ όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, κολλητά το ένα με το άλλο.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Βάζουμε τη μπαβαρουάζ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.