Οι ποσότητες που σας δίνουµε φτάνουν για αρκετά µαγειρέµατα (περίπου για 1 βάζο 500 ml). Οσο πέστο περισσεύει το βάζουµε σε ένα βάζο, καλύπτουµε την επιφάνεια µε λάδι, που λειτουργεί µονωτικά, και το διατηρούµε στο ψυγείο για µελλοντική χρήση.
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Βάρος: (1 βάζο 500 ml )
Για το πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη
Για το πέστο δυόσμου
Διαδικασία
Πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη:
- Βάζουµε τις λιαστές ντοµάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και το τυρί στο µπλέντερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν.
- Προσθέτουµε αλάτι (µε µέτρο, καθώς το τυρί είναι αλµυρό), πιπέρι και το σουσάµι και ανακατεύουµε.
- Το τυρί µπορούµε να το βάλουµε κατευθείαν στα µακαρόνια.
Πέστο δυόσμου:
- Πολτοποιούµε στο µπλέντερ τα φύλλα δυόσµου, το σκόρδο και το λάδι, µέχρι να γίνουν ένας οµοιογενής πολτός.
- Προσθέτουµε τα κουκουνάρια και την παρµεζάνα, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε.
- Δύο κουταλιές της σούπας φτάνουν για να νοστιµίσουν ένα πιάτο ζυµαρικών.