Οι ποσότητες που σας δίνουµε φτάνουν για αρκετά µαγειρέµατα (περίπου για 1 βάζο 500 ml). Οσο πέστο περισσεύει το βάζουµε σε ένα βάζο, καλύπτουµε την επιφάνεια µε λάδι, που λειτουργεί µονωτικά, και το διατηρούµε στο ψυγείο για µελλοντική χρήση.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: (1 βάζο 500 ml )

Για το πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη

Για το πέστο δυόσμου

Διαδικασία

  1. Πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη: Βάζουµε τις λιαστές ντοµάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και το τυρί στο µπλέντερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν. Προσθέτουµε αλάτι (µε µέτρο, καθώς το τυρί είναι αλµυρό), πιπέρι και το σουσάµι και ανακατεύουµε. Το τυρί µπορούµε να το βάλουµε κατευθείαν στα µακαρόνια.
  2. Πέστο δυόσμου: Πολτοποιούµε στο µπλέντερ τα φύλλα δυόσµου, το σκόρδο και το λάδι, µέχρι να γίνουν ένας οµοιογενής πολτός. Προσθέτουµε τα κουκουνάρια και την παρµεζάνα, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε. Δύο κουταλιές της σούπας φτάνουν για να νοστιµίσουν ένα πιάτο ζυµαρικών.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών