ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια ΑιγίνηςΠέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια Αιγίνης Πέστο βασιλικού με λιαστή ντομάτα και συριανό Σαν Μιχάλη ή πέστο δυόσμου με παρμεζάνα; Αξίζει να δοκιμάσετε και τα δύο. Οι ποσότητες που σας δίνουµε φτάνουν για αρκετά µαγειρέµατα. Όσο πέστο περισσεύει το βάζετε σε ένα βάζο, καλύπτετε την επιφάνεια µε λάδι, που λειτουργεί µονωτικά, και το διατηρείτε στο ψυγείο για µελλοντική χρήση.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Βάρος: 1 βάζο 500 ml

Για το πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη

Για το πέστο δυόσμου

Διαδικασία

Πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη

  1. Για το πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη, βάζουµε τις λιαστές ντοµάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και το τυρί στο µπλέντερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν.
  2. Προσθέτουµε αλάτι (µε µέτρο, καθώς το τυρί είναι αλµυρό), πιπέρι και το σουσάµι και ανακατεύουµε.
  3. Το τυρί µπορούµε να το βάλουµε κατευθείαν στα µακαρόνια.

Πέστο δυόσμου

  1. Για το πέστο δυόσμου, πολτοποιούµε στο µπλέντερ τα φύλλα δυόσµου, το σκόρδο και το λάδι, µέχρι να γίνουν ένας οµοιογενής πολτός.
  2. Προσθέτουµε τα κουκουνάρια και την παρµεζάνα, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε.
  3. Δύο κουταλιές της σούπας φτάνουν για να νοστιµίσουν ένα πιάτο ζυµαρικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών