20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Βάρος: 1 βάζο 500 ml
Για το πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη
Για το πέστο δυόσμου
Διαδικασία
Πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη
- Για το πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη, βάζουµε τις λιαστές ντοµάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και το τυρί στο µπλέντερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν.
- Προσθέτουµε αλάτι (µε µέτρο, καθώς το τυρί είναι αλµυρό), πιπέρι και το σουσάµι και ανακατεύουµε.
- Το τυρί µπορούµε να το βάλουµε κατευθείαν στα µακαρόνια.
Πέστο δυόσμου
- Για το πέστο δυόσμου, πολτοποιούµε στο µπλέντερ τα φύλλα δυόσµου, το σκόρδο και το λάδι, µέχρι να γίνουν ένας οµοιογενής πολτός.
- Προσθέτουµε τα κουκουνάρια και την παρµεζάνα, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε.
- Δύο κουταλιές της σούπας φτάνουν για να νοστιµίσουν ένα πιάτο ζυµαρικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.