35' προετοιμασία
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τη γραβιέρα σε 20 - 24 κύβους, το κασέρι σε περίπου 14 - 16 κύβους και το κεφαλοτύρι σε 6 κύβους. Επιλέγουμε μια μεγάλη, παραλληλόγραμμη πιατέλα για να στήσουμε το έλατο.
  2. Βάζουμε το πιο μεγάλο κλαράκι δεντρολίβανου και επάνω σε αυτό φτιάχνουμε τρεις στρώσεις με τα κυβάκια γραβιέρας, μειώνοντας τα κυβάκια κάθε στρώσης κατά 1 - 2. Βάζουμε από πάνω ένα μικρότερο κλαράκι δεντρολίβανο και επάνω του φτιάχνουμε τρεις στρώσεις με τα κυβάκια κασεριού.
  3. Βάζουμε από πάνω το πιο μικρό κλαράκι δεντρολίβανου και επάνω του φτιάχνουμε τρεις στρώσεις με τα κυβάκια από το κεφαλοτύρι. Ακουμπάμε στην κορυφή 1 ρώγα σταφυλιού.
  4. Βάζουμε τις άλλες ρώγες στις δύο άκρες από κάθε κλαράκι δεντρολίβανο. Βάζουμε στη βάση του έλατου κριτσίνια, το ένα δίπλα στο άλλο, για κορμό.

Μυστικά

- Ζητάμε από τον υπάλληλο στον πάγκο των τυριών να μας κόψει κάθε τυρί σε μεγάλο κύβο, ώστε να μπορούμε να τα κόψουμε στη συνέχεια ευκολότερα σε κυβάκια. - Αν θέλουμε περισσότερο σταφύλι στη σύνθεση, βάζουμε από 2 ρώγες στις άκρες κάθε σειράς τυριών, σαν μπάλες. - Αντί για ρώγες σταφυλιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών