15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες 1 εκατοστού. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με αλατοπίπερο και τις δυο πάπρικες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’. Μετά προσθέτουμε την τομάτα, το δαφνόφυλλο και 300 ml ζωμού και σιγοβράζουμε για 10’. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα και στη σάλτσα αυτή συμπληρώνουμε ζωμό, ώστε να έχουμε συνολικά 1 λίτρο κόκκινου ζωμού. Μεταφέρουμε το ζωμό σε μια πλατιά κατσαρόλα που μπορεί να μπει σε φούρνο, προσθέτοντας μέσα τον αρακά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το σαφράν, το Agrino Brown Family για γεμιστά ριζότο και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 9-10’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα. Όταν η παέλια είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε για 5’ να ξεκουραστεί και μετά σερβίρουμε.
  2. Διατροφική Αξία: Το καστανό ρύζι αποτελεί ένα θαυμάσιο δημητριακό, χωρίς γλουτένη, χωρίς αλάτι, με πολλές εδώδιμες ίνες και πλούσιο σε υδατάνθρακες. Συν τοις άλλοις, είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών