20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ελληνική πίτσα με 4 τυριά, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
- Πασπαλίζουμε ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το απλώνουμε στο ταψί.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι, το μελίχλωρο, το ανθότυρο.
- Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
- Ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση στο φούρνο, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία το κατίκι με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το κατίκι και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
- Κόβουμε, την ελληνική πίτσα με 4 τυριά, ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.
Μυστικά
Το μελίχλωρο είναι ημίσκληρο αιγοπρόβειο τυρί. Το βρίσκουμε σε καλά παντοπωλεία, π.χ. Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Αλεξανδρής, Περί Λέσβου, Culpa Deli, Ζεμπίλι).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 86.