ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με ντομάτα και τυριά, χωρίς σάλτσα, από αλεύρι ολικής άλεσηςΠίτσα με ντομάτα και τυριά, χωρίς σάλτσα, από αλεύρι ολικής άλεσης
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ελληνική πίτσα με 4 τυριά, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
  2. Πασπαλίζουμε ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο.
  3. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το απλώνουμε στο ταψί.
  4. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι, το μελίχλωρο, το ανθότυρο.
  5. Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
  6. Ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση στο φούρνο, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  7. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία το κατίκι με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το κατίκι και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
  8. Κόβουμε, την ελληνική πίτσα με 4 τυριά, ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

Μυστικά

Το μελίχλωρο είναι ημίσκληρο αιγοπρόβειο τυρί. Το βρίσκουμε σε καλά παντοπωλεία, π.χ. Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Αλεξανδρής, Περί Λέσβου, Culpa Deli, Ζεμπίλι).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 86.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών