ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπέργκερ με ψάρι ψητό και «ρώσικη» με αβοκάντοΜπέργκερ με ψάρι ψητό και «ρώσικη» με αβοκάντο
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 6 μικρά burgers

Για το μπιφτέκι

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για το ελληνικό μπέργκερ με κάππαρη και φέτα, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε καλά, ανακατεύοντας, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 φλιτζ. τριμμένο πάγο, για να γίνουν τα μπιφτέκια πιο αφράτα.
  4. Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια διαμέτρου περίπου 8 εκ. και πάχους 1½ εκ.

Ψήσιμο

  1. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε πάνω της τα μπιφτέκια, ενώ από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να στάζουν τα ζουμιά.
  2. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για περίπου 8 λεπτά, τα γυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου άλλα 6 λεπτά.
  3. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε στις αντιστάσεις στους 190° C για περίπου 15 - 20 λεπτά.

Σερβίρισμα

  1. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς στο γκριλ.
  2. Αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με λίγο γιαούρτι, βάζουμε το μπιφτέκι, τα φύλλα της σαλάτας, ένα κομμάτι από την πιπεριά και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών