Μοσχαρίσιος κιμάς, αλμυρή κάππαρη και πικάντικη φέτα: Τα υλικά για το ελληνικό μπέργκερ.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 μικρά burgers

Για το μπιφτέκι

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Φτιάχνουμε ένα κλασικό μπιφτέκι: σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά, ανακατεύοντας, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 φλιτζ. τριμμένο πάγο, για να γίνουν τα μπιφτέκια πιο αφράτα. Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια διαμέτρου περίπου 8 εκ. και πάχους 1½ εκ.
  2. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε πάνω της τα μπιφτέκια, ενώ από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να στάζουν τα ζουμιά. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για περίπου 8 λεπτά, τα γυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου άλλα 6 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε στις αντιστάσεις στους 190° C για περίπου 15 - 20 λεπτά.
  3. Σερβίρισμα: Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς στο γκριλ. Αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με λίγο γιαούρτι, βάζουμε το μπιφτέκι, τα φύλλα της σαλάτας, ένα κομμάτι από την πιπεριά και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών