ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότο με καραμέλα και σοκολάταΜπισκότο με καραμέλα και σοκολάτα
45' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Σκαντζόχοιρος

Γλάσο

Διαδικασία

Για τον σκαντζόχοιρο

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
  4. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα το κονιάκ και το μέλι.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με τα αμύγδαλα.
  7. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Τέλος, ενσωματώνουμε τα μπισκότα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  9. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας.
  10. Αδειάζουμε πάνω της το μείγμα και του δίνουμε με τα χέρια μας σχήμα σκαντζόχοιρου.
  11. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει.

Για το γλάσο

  1. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα φροντίζοντας να το αποσύρουμε λίγο πριν πάει να πάρει βράση.
  3. Αδειάζουμε το γάλα μέσα στην κουβερτούρα.
  4. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα ώστε να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στον σκατζόχοιρο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Φροντίζουμε να τον καλύψουμε εξολοκλήρου.
  2. Φτιάχνουμε τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου βυθίζοντας αμύγδαλο φιλέ σε όλο του το σώμα.
  3. Για τα μάτια του χρησιμοποιούμε καραμελάκια όπως και για τη μύτη του.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών