10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα των 2 λίτρων

Διαδικασία

  1. Για το σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο, σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια, 1 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 150° C.
  2. Τα βγάζουμε και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  3. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι και στο βούτυρο το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το αλλαντικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  5. Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον τραχανά και τη μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ.
  7. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
  8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα κρέμας γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  9. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια με το ζουμί τους, το ανεβατό και το γαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  10. Βουτυρώνουμε το σκεύος, αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνεια.
  11. Σερβίρουμε, το σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο, αμέσως.

Έναν ορεινό Ροδίτη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών