
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: για 1 φόρμα των 2 λίτρωνΔιαδικασία
- Για το σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο, ανακατεύουμε, σε ένα ταψάκι, τα ντοματίνια, 1 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 150° C.
- Τα βγάζουμε και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι και στο βούτυρο το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλλαντικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον τραχανά και τη μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα κρέμας γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια με το ζουμί τους, το ανεβατό και το γαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε το σκεύος, αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε, το σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο, αμέσως.
Έναν ορεινό Ροδίτη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.