Υλικά
Quarantine Sunseek από τη Μυρσίνη Σπανέλη
Pink Negroni Από την Κατερίνα Αναγνώστου
Stay safe Spritz Από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο
Διαδικασία
Quarantine Sunseek από τη Μυρσίνη Σπανέλη
- Σε ένα μικρό γυάλινο βάζο (π.χ. για μαρμελάδα) στρώνουμε μία σειρά φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Επαναλαμβάνουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις φράουλας και ζάχαρη ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
- Αν έχει περισσέψει αρκετή ζάχαρη, τη ρίχνουμε στην τελευταία στρώση και κλείνουμε το βάζο.
- Αφήνουμε στο ψυγείο.
- Μετά από 20-24 ώρες αναποδογυρίζουμε το βάζο.
- Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 2-3 ημέρες.
- Σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και το διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έναν μήνα.
- Βάζουμε ένα ποτήρι τύπου κουπέ στην κατάψυξη.
- Σε ένα σέικερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κοκτέιλ μαζί με πάγο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.
- Σουρώνουμε, ιδεωδώς δύο φορές, σερβίρουμε με μία φλούδα λεμονιού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Pink Negroni Από την Κατερίνα Αναγνώστου
- Βάζουμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα mixing glass στην κατάψυξη μέχρι να συγκεντρώσουμε τα υλικά, ώστε να είναι παγωμένο.
- Γεμίζουμε με πάγο και προσθέτουμε το τζιν, το Campari και το βερμούτ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά για μερικά δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι με αρκετό πάγο.
- Γαρνίρουμε με μία φράουλα.
Stay safe Spritz Από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο
- Σε ένα ποτήρι κρασιού βάζουμε ένα ένα τα υλικά, εκτός από το τόνικ.
- Προσθέτουμε πάγο, απογεμίζουμε με το τόνικ και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμονιού και δυόσμο.