Υλικά

Quarantine Sunseek από τη Μυρσίνη Σπανέλη

Pink Negroni Από την Κατερίνα Αναγνώστου

Stay safe Spritz Από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο

Διαδικασία

Quarantine Sunseek από τη Μυρσίνη Σπανέλη

  1. Σε ένα μικρό γυάλινο βάζο (π.χ. για μαρμελάδα) στρώνουμε μία σειρά φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  2. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις φράουλας και ζάχαρη ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
  3. Αν έχει περισσέψει αρκετή ζάχαρη, τη ρίχνουμε στην τελευταία στρώση και κλείνουμε το βάζο.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο.
  5. Μετά από 20-24 ώρες αναποδογυρίζουμε το βάζο.
  6. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 2-3 ημέρες.
  7. Σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και το διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έναν μήνα.
  8. Βάζουμε ένα ποτήρι τύπου κουπέ στην κατάψυξη.
  9. Σε ένα σέικερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κοκτέιλ μαζί με πάγο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  10. Σουρώνουμε, ιδεωδώς δύο φορές, σερβίρουμε με μία φλούδα λεμονιού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Pink Negroni Από την Κατερίνα Αναγνώστου

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα mixing glass στην κατάψυξη μέχρι να συγκεντρώσουμε τα υλικά, ώστε να είναι παγωμένο.
  2. Γεμίζουμε με πάγο και προσθέτουμε το τζιν, το Campari και το βερμούτ.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά για μερικά δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι με αρκετό πάγο.
  4. Γαρνίρουμε με μία φράουλα.

Stay safe Spritz Από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο

  1. Σε ένα ποτήρι κρασιού βάζουμε ένα ένα τα υλικά, εκτός από το τόνικ.
  2. Προσθέτουμε πάγο, απογεμίζουμε με το τόνικ και ανακατεύουμε.
  3. Γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμονιού και δυόσμο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών