
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 5 - 6Για τα σουτζουκάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τα εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα. Θα βγουν περίπου 20-25 μικρά σουτζουκάκια.
- Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη σόγια, το κρασί, τη ζάχαρη και 70 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σουτζουκάκια, σείουμε την κατσαρόλα να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ένα αφράτο ρύζι.