Μη φοβηθείτε το φιστικοβούτυρο. Μαζί με τα άλλα αρτύματα δίνει έναν ταϋλανδέζικο αέρα στο φαγητό.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 5 - 6

Για τα σουτζουκάκια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα.
  3. Θα βγουν περίπου 20-25 μικρά σουτζουκάκια.
  4. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  5. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη σόγια, το κρασί, τη ζάχαρη και 70 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
  6. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σουτζουκάκια, σείουμε την κατσαρόλα να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με ένα αφράτο ρύζι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών