
30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: για 20 - 25 κομμάτιαΓια τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για τα πιτάκια κουρού με φέτα, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσαρμόζουμε το γάντζο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ζυμώνοντας.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
- Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.
- Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ.
- Βάζουμε σε κάθε δίσκο από μια κουταλιά φέτα.
- Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
- Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο.
- Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
- Ψήνουμε, τα πιτάκια κουρού με φέτα, στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 10.