30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 20 - 25 κομμάτια

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Για τα πιτάκια κουρού με φέτα, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Προσαρμόζουμε το γάντζο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ζυμώνοντας.
  4. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ.
  5. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
  7. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  9. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
  10. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
  11. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.
  12. Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ.
  13. Βάζουμε σε κάθε δίσκο από μια κουταλιά φέτα.
  14. Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
  15. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο.
  16. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
  17. Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  18. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
  19. Ψήνουμε, τα πιτάκια κουρού με φέτα, στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών