15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε εύκολα σφολιατάκια γεμιστά με δυο τρόπους, ξεκινάμε ξετυλίγοντας το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε με τον πελτέ τη μισή επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
- Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, έτσι ώστε η ακάλυπτη πλευρά να σκεπάσει αυτήν που έχει πάνω της τα υλικά.
- Με τη ροδέλα της πίτσας κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, χωρίς να τα διαχωρίσουμε μεταξύ τους.
- Θα γεμίσουμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας με τον ίδιο τρόπο, αλλά με διαφορετική γέμιση.
- Τοποθετούμε πάνω στη μισή σφολιάτα το τυρί του τοστ, έτσι ώστε η μία φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες σαλάμι.
- Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα όπως και προηγουμένως και κόβουμε σε τετράγωνα.
- Τοποθετούμε τα σφολιατάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.