15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 40 τμχ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, το λάδι, το κρασί, το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα για 2 - 3 λεπτά. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε περισσότερο την ταχύτητα, προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα 1 - 2 λεπτά. Όταν έχουμε μια ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε το μίξερ. Πλάθουμε ισομεγέθη, λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κριτσίνια, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Μυστικό: Πριν τα βάλουμε στον φούρνο, αν θέλουμε, ρολάρουμε τα μπαστουνάκια ζύμης σε σουσάμι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών