ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσποροΚριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: 40

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί.
  2. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, το λάδι, το κρασί, το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα για 2 - 3 λεπτά.
  3. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε περισσότερο την ταχύτητα, προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα 1 - 2 λεπτά.
  4. Όταν έχουμε μια ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε το μίξερ.
  5. Πλάθουμε ισομεγέθη, λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε τα κριτσίνια, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μυστικά

Πριν τα βάλουμε στον φούρνο, αν θέλουμε, ρολάρουμε τα μπαστουνάκια ζύμης σε σουσάμι.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών