Διαδικασία
- Για την εύκολη τούρτα με φράουλες, κόβουμε τις φράουλες στα δύο και βάζουμε τις μισές σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
- Στη διάρκεια του μαριναρίσματος ανακατεύουμε πού και πού (2-3 φορές). Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλλά κρατάμε το ζουμί τους.
Για το σιρόπι
- Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει, το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη, να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1-2 κουτ. σούπας από το ζουμί που έβγαλαν οι φράουλες.
Για την κρέμα
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τις άλλες 2 κουταλιές από τη ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι πάνω σε μια πιατέλα. Το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο.
- Απλώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγί, τη μισή από την τριμμένη κουβερτούρα και τις μαριναρισμένες φράουλες.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το οποίο επίσης σιροπιάζουμε.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί, αν θέλουμε, χρησιμοποιώντας κορνέ.
- Στολίζουμε την τούρτα με τις φρέσκες φράουλες.
- Περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε από τις μαριναρισμένες φράουλες.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κουβερτούρα.
- Βάζουμε την τούρτα για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν την κόψουμε.
Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας