30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 16

Διαδικασία

  1. Για το εύκολο γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάτας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με το αλεύρι, τη ζάχαρη και την ινδική καρύδα.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το μέλι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε.
  4. Διαλύουμε τη σόδα στο ζεστό νερό και τα αδειάζουμε στο μείγμα του μελιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τη βρόμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 x 30 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
  8. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία βράζουμε λίγο νερό). Μόλις λιώσει καλά, την αδειάζουμε πάνω από το ψημένο γλυκό.
  10. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  11. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε το γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών