20'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Για το μπισκότο
Για την κρέμα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για το εύκολο γλυκό σε ποτήρι με γιαούρτι και μούρα, ξεκινάμε με το μπισκότο.
- Ανακατεύουμε το τρίμμα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Κρέμα
- Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε καλά το γιαούρτι, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Συναρμολόγηση
- Μοιράζουμε το μείγμα του μπισκότου σε 8 ποτήρια.
- Προσθέτουμε μερικά μούρα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα γιαουρτιού και τελειώνουμε ξανά με μερικά μούρα και φυλλαράκια δυόσμου.
- Αφήνουμε τα γλυκά να κρυώσουν στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.