ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανεύκολη τούρτα παγωτό με γεύση cookies και μόνο 3 υλικά!Πανεύκολη τούρτα παγωτό με γεύση cookies και μόνο 3 υλικά!
15' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: 900 γρ.

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα σαν γιαούρτι.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο με καπάκι (ή το καλύπτουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη) και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά, για όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει.
  3. Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
  4. Βυθίζουμε σε ζεστό νερό την ειδική κουτάλα παγωτού (σκουπ) και μοιράζουμε μπάλες από το παγωτό σε μπολ ή βαθιά ποτήρια.
  5. Περιχύνουμε κάθε μερίδα με το ρευστό καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών