Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ανοξείδωτο Κατσαρολάκι Küchenprofi 1,3lt, 18cm

Μίξερ Xειρός Severin 400W

Ανοξείδωτο Μπολ Küchenprofi 3lt, 26cm
5' προετοιμασία
15' παρασκευή
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τον εσπρέσο ή τον στιγμιαίο καφέ και αποσύρουμε πριν βράσει. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κονιάκ.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου σαν γιαούρτι και όχι σφιχτή σαντιγί).
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε με ένα σύρμα ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν αλοιφή.
  4. Απαλά ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέσα στο μασκαρπόνε ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα.
  5. Βουτάμε 6 σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος-καφέ-κονιάκ και τα τοποθετούμε στον πάτο από 6 γυάλινα ποτήρια σπάζοντάς τα στη μέση για να χωρέσουν. Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμας.
  6. Συνεχίζουμε με σαβαγιάρ βουτηγμένα επίσης στο μείγμα του καφέ και από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση κρέμας. Ανάλογα με το μέγεθος του ποτηριού μπορεί να χωρέσει άλλη μία στρώση από σαβαγιάρ και κρέμα.
  7. Σκεπάζουμε ένα ένα τα ποτήρια με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ, ώστε να «ζυμωθούν» καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.
  8. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο κακάο.

Μυστικά

Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή για τιραμισού, χωρίς αυγά. Διατηρείται για περίπου 4 μέρες στο ψυγείο. Το κακάο το βάζουμε πάντα την τελευταία στιγμή, πριν το σερβίρισμα, γιατί αλλιώς τραβάει υγρασία στο ψυγείο και νοτίζει.

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών