ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές με φρέσκια ντομάτα και μπρουσκέτα με καπνιστό σκουμπρίΦακές με φρέσκια ντομάτα και μπρουσκέτα με καπνιστό σκουμπρίΟι φακές είναι ένα πολύ διαδεδοµένο όσπριο σε όλη τη Μεσόγειο, είτε βρασµένες στην κατσαρόλα είτε σε σούπες και σαλάτες, παρόλο που οι Ισπανοί δεν τις πολυφτιάχνουν. Ωστόσο, τις παντρεύουν µε γλυκό και καπνιστό λουκάνικο τσορίθο και γλυκιά πάπρικα, φτιάχνοντας ένα απλό και χορταστικό χειµωνιάτικο πιάτο.

20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φακές με λουκάνικο τσορίθο, σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο, την πιπεριά και το 1 από τα 2 κρεµµύδια για 5 λεπτά ή µέχρι να µαραθεί το κρεµµύδι.
  2. Προσθέτουµε τις φακές, την πάπρικα, τη δάφνη και το µισό ελαιόλαδο. Ρίχνουµε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα υλικά και βράζουµε για 6-8 λεπτά, µέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
  3. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι φακές.
  4. Στο µεταξύ, ζεσταίνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουµε το µπέικον, το λουκάνικο και το υπόλοιπο κρεµµύδι, και τηγανίζουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτουµε στις φακές µαζί µε την ντοµάτα και αλατοπίπερο και µαγειρεύουµε για ακόµη 5 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών