
10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για τη φανουρόπιτα με 7 συστατικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε την πίτα για 45 - 50 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 3.