ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα με λαχανικάΦασολάδα με λαχανικά και καρύδια, της Εύης Βουτσινά
20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τη φασολάδα ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την κολοκύθα, την πατάτα και το κυδώνι για 3-4 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το ποτό και τους χυμούς εσπεριδοειδών και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φασόλια, 11⁄2 λίτρο νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή και περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Βγάζουμε τα λαχανικά και το κυδώνι με μια τρυπητή κουτάλα (γι’ αυτό τα κόψαμε σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να τα βρίσκουμε εύκολα) και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  5. Τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλατοπίπερο και την αρμπαρόριζα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε την αρμπαρόριζα.
  7. Προχωράμε στο σερβίρισμα και σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι και σε πολύ χαμηλή φωτιά την κολοκύθα, το κρεμμύδι και το κυδώνι, μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Ρίχνουμε τον χυμό, το αμύγδαλο και την αρμπαρόριζα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  9. Απλώνουμε τη γαρνιτούρα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
  10. Σερβίρουμε τη φασολάδα σε βαθιά πιάτα.
  11. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και συνοδεύουμε με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Μυστικά

* Μην απορείτε με την ποσότητα, δεν μαγειρεύονται για πολύ, επομένως δεν αφήνουν έντονο το άρωμά τους) ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας μας: θυμάρι, δεντρολίβανο κ.λπ. με διαφορετικό αποτέλεσμα )

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών